OVER DE GPS CHOREOGRAFIE

dans mee

Wals in de wijk

Ben je zelf Cantarijder en wil je meedoen met Wals in de Wijk zoals op deze website?
Klik dan hier.
uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van Evo

 

Mijn Canta wilde heel graag zichzelf tekenen, dus toen heb ik in mijn wijk, oud west, een tekening gedanst met mijn canta waarbij we in één lijn een cantavorm reden! Soms moesten we een stukje lijn twee keer rijden, en vooral de 'vierkante' wielen waren lastig. Er zijn in oud west geen reuze-rotondes die als wielen konden fungeren.

 

 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van de CANTA

 

 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van Rudolf

 

 

uit Haarlem

uit Haarlem

De wals van Francis

 

 

uit Utrecht

uit Utrecht

De wals van Carry-Ann

 

 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van Rose

 

 

uit Hoofddorp

uit Hoofddorp

de wals van EstherMijn Canta heet "De Rode Draak". Op de foto zie je nog net de drakenkop op de motorkap. Ik heb 2 walsen gereden, de 1e met de neus naar rechts van mijn huis vandaan, en de 2e naar links gericht. Ik wist niet dat er zoveel doodlopende straten in mijn wijk waren. Op een gegeven moment moest ik ze overslaan (en telde ik ze niet meer mee) want het snel op elkaar keren, draaien etc. was te vermoeiend voor mij als COPD-patient. Armenwerk is zwaar. Zelfs stadstuintjes gevonden, en ook héél veel kinderspeelplaatsjes. Normaal rijd je enkel de vaste routes in je wijk, en door deze wals heb ik heel veel meer gezien dan ik kende van mijn eigen wijk. Als het aan mij lag, reed ik zo met mijn Canta door heel Nederland, of zelfs het buitenland, want dat kan weet ik nu door Karin Spaink en de Benenwagen! Het enige beperkende bij mij is dan mijn zuurstofvoorraad, helaas. Ik was heel blij dat ik op deze manier toch een beetje mee kon doen met het Canta Ballet! Bedankt!

 

 

uit Zutphen

uit Zutphen

De wals van Betsy

 

Ik rij altijd op de gewone weg. Zo weinig mogelijk op fietspaden. Waarom? Anders voel ik me helemaal zo invalide. Dus fietspaden reken ik ook niet mee in deze wals. Wel jammer dat de Canta maar 45 km kan, anders zou je soepeler met het verkeer mee kunnen gaan. Ik dacht trouwens dat ik alles hier in de buurt wel kende, maar in deze wijk ben ik nog nooit geweest!

 

 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van MnineIk heb met Kerst over de Ten Cate markt gereden met een klein cameraatje voor de vooruit, op de plek van de passagiersstoel. Toen ik het filmpje dat ik daarmee had gemaakt later terugkeek zag ik dat niemand naar dat cameraatje keek, maar iedereen keek naar mij.


 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

De wals van EdwardHet leek zo simpel: eerste rechts, 2e rechts, derde rechts, en links aanhouden als je niet rechts kunt, en daarna opnieuw. Edward zit achter het stuur van zijn rode Canta. Zijn tweede. Ik, Ivar, leid de dans. Eerste rechts! Maar wat is rechts als je in een Canta zit. Telt een voetpad ook? Maar als de stoeprand te hoog is, telt ie dan niet? En een doodlopende weg, geldt dat als een weg? En ik raak de tel kwijt, want ik tel wel 1,2,3, maar de eerste rechts komt ook bij 2 en 3 voorbij, en dan moet je er juist niet in. En hoe vaak rij je niet tegen de dijk aan in Amsteldorp als je op weg bent naar je 2e of 3e rechts. "Tel jij mee?", vraag ik Edward. Nee, zegt ie, ik doe gewoon wat jij zegt, 't gaat toch goed? En dat is zo. We zitten in een Canta en het gaat prima!


 

uit Amsterdam

uit Amsterdam

de Wals van Karin & Ernst

Karin en Ernst proberen voor het eerst de GPS choreografie.